Svar til case.. ADAM's Q-SHIP styrer så de "ligger til luv". ALTID med vinden i ryggen når de ser efter fjenden. ALLE ser dårligt med regn og søsprøjt lige i snuden. Klassisk erfaring.

S-2's (Bruno i case'n) lanterneføring ses på orlogsfartøjer i fredtid: Rød-over-hvid-over-rød, regel 4c. Det viser, de ikke kan ventes at styre eller vige efter De internationale Søvejsregler.
*) Navnet på S-2's hjemsted oversat: Øerne Sankt Salter & Store Vaskebjørn.

Q-ship "Kekawav" fører et Hvid-Blåt Signalflag. JEG GÅR HØJESTE FART betød bl.a. for bjørne omkring Newfoundland! For dem var det "U" (RCN-code 1938). Men er nu "A" i International Code of Flags (Dykker i vandet).

Q/S Kekawavs Marineflag er en gave fra Hanne Ryolf til sortbamse.dk. To billedkilder viser at en orlogsbrig fra Sorteland førte det flag på en rejse til Nederlandene i foråret 1618.
:::II


..Note: Nævnte TV-produktion om dagligdagen på en dansk ubåd på patrulje i Østersøen ..tilhørte en verden, der fandtes for ca. 30 år siden. Kaptajnen hed Larsen.

For hundrede år siden var flyvning over hav for de seje. Fra et langsomt fly i under 100 meter højde kunne man se hvaler og måske undervandsbåde og inde over lavt vand vrag - tydelige med deres stive, ubevægelige former, op til 30 meter nede, hvis overfladen var rolig.

Faglitteratur:
Stalking the U-boats, Geoffrey L. Rossano, 2010. University Press of Florida 2010.
S. 176-183: Amer. søfly 1917, der opererer fra Killingholme /UK over Nordsøen, styrer efter "Blaavand Point" under jagten på Zeppeliner-luftskibe fra tysk installation ved Tønder, dengang syd for Kongeå-grænsen.

Externt link: http://www.academia.edu/9495167/Ricoeur_Paul_-_Oneself_as_anotherSorterne® - alle rettigheder - Fotograferne og Steen Siebken. PatVR200503916 - sortbamse.dk